Lauwersloop met extra (lustrum)etappe

Groningen

Tussen Leeuwarden en Groningen wordt zaterdag 28 mei De Lauwersloop afgewerkt.

De Lauwersloop is een studentenestafetteloop, die start in Leeuwarden en via Lauwersoog naar Groningen voert. De Lauwersloop heeft een totale lengte van ongeveer 120 kilometer. Deze afstand is opgedeeld in 18 etappes.

Lustrumetappe

Omdat de ACLO, de overkoepelende studentensportstichting van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool, dit jaar 70 jaar bestaat is een extra lustrumetappe aan de Lauwersloop toegevoegd. Deze etappe voert van de binnenstad van Groningen naar het sportcentrum van de ACLO, waar de Lauwersloop dit jaar zal finishen. Bij de ACLO staan vervolgens een barbecue en een feest geprogrammeerd. Meer informatie: www.lauwersloop.nl.

Auteur

Marc Jansen