Lezing over Inuit buiten Arctisch gebied bij IMAKA in Groningen

Groningen

Tekke Terpstra geeft maandag 30 mei een lezing bij de Groninger (studie)vereniging IMAKA. De lezing is getiteld: ‘Inuit buiten het Arctisch gebied. Migratie, identiteit en beeldvorming’.

Inuit zijn inheemse bewoners in Groenland, Noord-Canada, Alaska en Siberië. Een deel van de Inuit woont echter niet in het Arctisch gebied. De lezing gaat over ervaringen van Inuit die het Arctisch gebied hebben verlaten. De nadruk ligt op Groenlandse Inuit/ Groenlanders in Denemarken, maar ook wordt stilgestaan bij Inuit die van Noord- naar Zuid-Canada zijn verhuisd.

Tekke Terpstra

Dr. Tekke Terpstra is scandinavist en cultureel antropoloog. Als promovendus was hij verbonden aan het Arctisch Centrum van de Rijksuniversiteit Groningen. Voor zijn promotieonderzoek verrichtte hij veldwerk in Denemarken, Groenland en Canada. In 2015 verdedigde hij zijn proefschrift getiteld 'Inuit outside the Arctic: Migration, Identity andPerceptions'. Momenteel is hij werkzaam als docent aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ook verzorgt hij Deense taalles bij het Scandinavisch Vertaal- en Informatiebureau Nederland. De lezing vindt plaats in het Arctisch Centrum in Groningen en begint om 19.30 uur. Entree: 2 euro (jongeren/ studenten: 1 euro).

Auteur

Marc Jansen