Debat 'Groningen, tolerante stad anno 2016' bij PvdA

Groningen

'Groningen, tolerante stad anno 2016'. Dat is het thema van een debat in de Regenboogweek bij de afdeling Groningen van de PvdA. Het debat vindt vrijdag 27 mei plaats in Ons Pand in Groningen.

Nergens in Europa wordt zo positief gedacht over homoseksualiteit als in Nederland. Uit de onlangs verschenen LHBT-monitor van het Sociaal Cultureel Planbureau blijkt echter dat Nederlanders nog steeds meer problemen hebben met 2 zoenende mannen of vrouwen in de openbare ruimte dan met een man en een vrouw die zoenen. Bovendien blijkt dat lesbische, homoseksuele en biseksuele (LHB) personen nog altijd meer problemen hebben op het werk dan hun heteroseksuele collega’s. Zij hebben vaker met intimidatie te maken en hebben vaker burn-out verschijnselen. Kortom, zij zijn vaker slachtoffer van fysiek en mentaal geweld.

Sprekers

Aan het debat in Ons Pand doen Inge Haverkamp van Discriminatiemeldpunt Groningen, voorzitter Jantine Doornbos van COC Groningen & Drenthe. Tweede Kamerlid Keklik Yücel en raadslid Krista Boogaard mee. Oud-wethouder Jose van Schie fungeert als gespreksleider. Tijd: 16.30 - 18.00 uur.

Auteur

Marc Jansen