Minicollege 'Mogen moslims vrij denken?' in Groninger Forum

Groningen

Docent en journalist Tarik Yousif geeft zondag 29 mei in het Groninger Forum in Groningen een minicollege over de vraag 'Mogen moslims vrij denken?'. Hierop volgt een denkoefening onder leiding van programmamaker en debatleider Bahram Sadeghi.

“InshAllah zeggen moslims: als god het wil”, zegt Yousif. “Maar wat ‘wil’ god van ons? Dat wil ik met dit minicollege samen met de deelnemers ontdekken. Islamitische filosofie is voor mij het middel. De kern daarvan is dat de mens zich kan ontwikkelen samen met andere mensen in een open gesprek, los van islamitische of atheïstische dogma’s. Want vrijheid van denken is de kern van de filosofie in de islam.”

Denkoefening

Op een introductie in de islam, zijn filosofische traditie en voornaamste denkers volgt een verkennend, open gesprek over islam en het vrije denken. Dit onder leiding van Bahram Sadeghi. Hij vat zijn doel voor deze bijeenkomst samen als: “Na afloop zijn deelnemers beter geïnformeerd en iets meer in de war.” Het minicollege, dat is georganiseerd door het Humanistisch Verbond, duurt van 14.30 tot 17.30 uur. Aanmelding: www.groningerforum.nl.

Auteur

Marc Jansen