Noordelijk Bach Consort met nieuwe dirigent in Lutherse kerk

Groningen

Het Noordelijk Bach Consort geeft zondag 29 mei een voorjaarsconcert in de Lutherse kerk in Groningen. Thema van dit concert is: 'Van Pasen tot Pinksteren'.

Op het programma staan 'Christ lag in Todes Banden (BWV 4) van Johann Sebastian Bach, 'Der Herr is mit mir' (BuxWV 15) van Dietrich Buxtehude en 'Himmelfahrts-Oratorium (BWV 11) van Johann Sebastian Bach. De solisten zijn Paulien van de Werf (sopraan), Netty Otter (alt), Henk Gunneman (tenor) en Michiel Meijer (bas).

Nieuwe dirigent

Het Noordelijk Bach Consort dat dit jaar 20 jaar bestaat, staat onder leiding van een nieuwe dirigent Benjamin Bakker (1980). Benjamin Bakker heeft zijn wortels in het noorden waar hij zijn zangcarrière begon bij het Roder Jongenskoor. Hij studeerde koordirectie en solozang aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Jos van Veldhoven en Jos Vermunt, Gerda van Zelm, Kees Jan de Koning en Barbara Pearson. Hij is op dit moment dirigent van het kamerkoor Amsemble, Cappella Den Haag, het Rotterdams Barok Ensemble, kamerkoor FeniX en het Haags Barok Orkest. Daarnaast is hij vaste repetitor bij vocaal ensemble MUSA en werkt hij op projectbasis met verschillende andere ensembles. Het concert begint om 15.00 uur. Kaartverkoop: www.noordelijkbachconsort.nl.

Auteur

Marc Jansen