'Rondje Méér': open atelierroute rond het Paterswoldsemeer

Groningen

25 rond het Paterswoldsemeer gevestigde beroepskunstenaars openen zondag 29 mei hun ateliers voor het publiek. Zij doen dat onder de noemer 'Rondje Méér'.

De (13) open ateliers bevinden zich in het grensgebied tussen Groningen en Drenthe. De zuidwesthoek van het rondje is dit jaar extra bedeeld: Margriet van Dam opent haar nieuwe atelier, en ook Albert Geertjes heeft een flinke verbouwing achter de rug. Galerie Aanblick presenteert in Fletcher Familiehotel Paterswolde schilderijen van gerenommeerde kunstenaars.

Talentcentrum De Noorderbrug

Startlocatie van de open atelierroute is Talentcentrum De Noorderbrug aan de Laan Corpus den Hoorn 110 in Groningen. Bezoekers kunnen er onder het genot van een kop koffie hun ideale route plannen. 'Rondje Méér' duurt van 11.00 tot 18.00 uur. Meer informatie: www.kunstenaarsrondjemeer.nl.

Auteur

Marc Jansen