Creatief evenement Alfa-college in Mediacentrale

Groningen

De creatieve opleidingen van het Alfa-college houden vrijdag 27 mei groot creatief evenement in Mediacentrale in Groningen: Creatief Onderweg.

Creatief Onderweg is een activiteit van de creatieve opleidingen van het Alfa-college en bedrijven uit de creatieve industrie. “Ons doel is de zichtbaarheid van de creatieve opleidingen en de creatieve sector in Groningen te promoten. Om samenwerking te bevorderen en nieuwe innovaties mogelijk te maken. Daarnaast willen we met het evenement nieuwe studenten en stagebedrijven aantrekken”, vertelt Louise Hompe, opleidingsmanager bij het Alfa-college.

Workshops en presentaties

Docenten van het Alfa-college verzorgen samen met studenten en het bedrijfsleven een breed scala aan workshops en presentaties. Bezoekers kunnen zich laten verrassen en inspireren door pitches over ondernemerschap van onder meer studenten Mode en Multi Media Design. Ook zien zij hoe studenten kunnen helpen bij de ontwikkeling van een app. Of hoe het klaslokaal van de toekomst er uit ziet. Daarnaast tonen 70 studenten van de commerciële opleidingen hoe ze Groningen nog mooier hebben gemaakt door te werken in een Social Lab.

Projectbureau

Verder kan het publiek ook kennis maken met het projectbureau van het Alfa-college aan de Boumaboulevard. Hierin werken studenten samen aan opdrachten die het bedrijfsleven en non-profit instellingen bij hen neerleggen. Inmiddels zijn 5 opleidingen actief in het projectbureau en de officiële lancering van de gemeenschappelijke website vindt plaats op Creatief Onderweg. Wethouder Joost van Keulen zal de openingshandeling van het evenement verrichten. Creatief Onderweg duurt van 13.00 tot 18.00 uur. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen