Dineren voor het goede doel bij Noorderpoort Euroborg

Groningen

Noorderpoort Euroborg en PURE! hebben voor maandag 30 mei een 3-gangendiner voor het goede doel georganiseerd. Dit goede doel is het Bakery Girls Project in Sri Lanka.

Onder de noemer PURE! Kitchen krijgen 60 gasten een 3-gangen diner geserveerd in het restaurant van Noorderpoort Euroborg. Het diner wordt bereid door studenten van de koksopleiding van Noorderpoort Euroborg Gastvrijheid & Toerisme.

Bakery Girls Project

PURE! is een stichting die zich inzet voor de zelfredzaamheid van en de kansen voor kinderen, jongeren en moeders in Azië. Een partnerorganisatie in Sri Lanka ondersteunt sinds 2010 een lokaal opvanghuis van de overheid voor misbruikte meisjes die slachtoffer zijn van onder andere huiselijk geweld en ongeplande zwangerschappen en hierdoor verstoten zijn uit eigen familie.

Opleiding tot banketbakker

Het Bakery Girls Project biedt die meisjes, die bijna 18 jaar zijn, een gerichte vakopleiding, namelijk een opleiding tot (banket)bakker. Zo'n opleiding biedt kansen voor een betere en onafhankelijke toekomst. PURE! biedt financiële ondersteuning aan dit project. Het uiteindelijke doel is een eigen locatie met trainingskeuken en een lunchcafé gerund door de meisjes van het Bakery Girls Project. Het diner duurt van 18.00 tot 21.00 uur. Kosten: €35. Aanmelding: roossanne@purevolunteer.nl.

Auteur

Marc Jansen