Madness naar De Oosterpoort in Groningen

Groningen

Madness geeft maandag 5 december een concert in De Oosterpoort in Groningen.

Madness werd in de jaren '80 wel de populairste Engelse band sinds The Beatles genoemd. De ska band, vernoemd naar een nummer van de Jamaicaanse ska-muzikant Prince Buster, brak door met ‘One Step Beyond’. Daarop volgden talloze hits als ‘Baggy Trousers’, ‘Our House’ en ‘Nightboat To Cairo’. Mede dankzij de outfits van de bandleden en de opmerkelijke videoclips werd de 'heavy heavy monster sound' van Madness enorm populair.

Elfde album

Sinds 1979 heeft de band ruim 30 singles en 10 albums uitgebracht. In 2012 verscheen het album ‘Oui oui si si ja ja da da’ en in oktober van dit jaar komt het elfde album ‘Can't Touch Us Now’ uit. Kaarten (à 48 euro) zijn verkrijgbaar aan de kassa van De Oosterpoort, bij Plato, en via de-oosterpoort.nl en ticketmaster.nl. https://youtu.be/Dc3AovUZgvo

Auteur

Marc Jansen