Meimarkt in en om 't Vinkhuys in Groningen

Groningen

In en om 't Vinkhuys in Groningen wordt zaterdag 28 mei de jaarlijkse Meimarkt gehouden.

De organisatie van dit evenement is in handen van People2People. Deze stichting is momenteel bezig met het opzetten van de Bem-bakery in Malawi. 2 bestuurleden van de stichting zijn ter plekke, samen met de bevolking, aan het werk om dit ontwikkelingsproject draaiende te krijgen. Voor de financiering van de op te zetten bakkerij worden in Nederland sponsoracties gehouden. De Meimarkt in Vinkhuizen is zo'n actie. De opbrengst van de Meimarkt wordt gebruikt om een waterpomp en generator aan te schaffen, om te kunnen voorzien in schoon drinkwater voor de bakkerij en de dorpsbewoners.

Meimarkt

Op het programma van de Meimarkt zoals te doen gebruikelijk allerlei activiteiten, spelletjes, kraampjes én livemuziek. Voor de verkoop hebben vrijwilligers, net als vorig jaar, tweedehands kleding ingezameld voor zowel baby’s en kinderen als volwassenen. Daarnaast worden boeken, plantenstekjes, lekkernijen en andere spulletjes verkocht, en draait het rad van avontuur. Leerlingen van Brood & Banket van het Noorderpoort verkopen zelfgemaakt brood, koek en taart. Clubs en verenigingen uit Vinkhuizen laten hun gezicht zien in de vorm van een optreden of een andere activiteit.

Auteur

Marc Jansen