Muzikaal familiedrama 'Distel' in Stadsschouwburg Groningen

Groningen

Orkater staat vrijdag 27 mei met het muzikale familiedrama 'Distel' in Stadsschouwburg Groningen.

'Distel' is een voorstelling over 'de verstikkende omhelzing die familie heet'. Distel is dood. Hij stapte er zelf uit en niemand weet precies waarom. Er was geen briefje, geen verondersteld motief. Precies 2 jaar later komt de familie weer bij elkaar en komen de verhoudingen op scherp te staan.

Roald van Oosten

Roald van Oosten maakte voor 'Distel' een dansbare dodenmis – waarin hoekige ritmes zich mengen met koorzang. Loops van retro-elektronica waaieren door melancholieke songs waarin filosofische ideeën opduiken over familie. Samen met bandleden Bart Hoevenaars, David Corel en Bo Koek geeft Van Oosten zo vorm aan een folk-noir soundtrack.

Michiel de Regt

De regie is in handen van Michiel de Regt. Hij won in 2007 de Ton Lutz Prijs. Sindsdien maakte hij bij Toneelschuur Producties spraakmakende voorstellingen als 'Antigone', 'Wreed en Teder' en 'Wachten op de Barbaren'. De Regt regisseerde eerder voor Orkater 'Op de Bodem' en de succesvoorstellingen '237 redenen voor Seks en Lutine'. In 'Distel' regiseert De Regt Jacqueline Blom, Juul Vrijdag, Jan-Paul Buijs en Mattias van de Vijver. Aanvang: 20.15 uur. Meer informatie: de-oosterpoort.nl

Auteur

Marc Jansen