Rondleidingen en expositie op RK Kerkhof in Groningen

Groningen

Op de zaterdagen 28 mei en 4 juni worden rondleidingen gegeven op het RK Kerkhof aan de Hereweg (ingang Papiermolenlaan) in Groningen. Deze rondleidingen vinden plaats in het kader van de Week van de Begraafplaats (28 mei tot en met 5 juni).

Thema van de Week van de Begraafplaats is: 'Verborgen tuinen van Nederland'. Het doel van de week is begraafplaatsen onder de aandacht te brengen als fundamenteel onderdeel van ons erfgoed. De rondleidingen zijn van 11.00 tot 12.00 uur. Deelnemers kunnen aansluitend napraten onder het genot van een kop koffie of thee en cake. Deelname is gratis.

Expositie

Zaterdag 28 mei kan bovendien een kleine expositie bezocht worden. De crypte onder de kapel is open voor bezichtiging van maandag tot en met vrijdag en tijdens de rondleidingen. Meer informatie: www.weekvandebegraafplaats.nl.

Auteur

Marc Jansen