Lustrumeditie Repair Café Groningen

Groningen

In het Clubhuis voor Doven in Groningen wordt zaterdag 28 mei een Repair Café gehouden.

In dit Repair Café kunnen mensen kapotte spullen als broodroosters, lampen, speelgoed, stoelen, kleding en servies (laten) repareren. Alles wat het niet meer doet, is welkom en komt in aanmerking voor gratis reparatie. Gereedschap en materialen zijn aanwezig. Ook zijn diverse vaklieden, waaronder enkele vluchtelingen, aanwezig om reparaties uit te voeren. Zo kunnen kapotte broodroosters of stoelen waarvan een poot los zit een tweede leven krijgen en weer een tijdje mee.

Lustrumeditie

Het Repair Café van zaterdag 28 mei is een lustrumeditie. Het is namelijk 5 jaar geleden dat Transition Town Groningen, ook nu nog de organisator, voor het eerst een Repair Café hield. Door het (zelf) repareren van spullen te promoten, wil Transition Town Groningen bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. “Wij laten zien dat zelf repareren goed is voor de aarde, voor de portemonnee en voor het humeur”, stelt Adri Groenendal van Transition Town Groningen. Het Repair Café duurt van 13:00 tot 17:00 uur.

Auteur

Marc Jansen