Met Kiwanis Club Groningen naar DelfSail

Groningen

De Kiwanis Club Groningen heeft een traditioneel zeilschip afgehuurd om tijdens de zevende editie van DelfSail met groepen langs de talrijke Tall Ships, Small Ships, jachten, platbodems, stoomschepen en motorboten te varen.

Samen met de schipper en een professionele cateraar steken leden van Kiwanis Club Groningen de handen uit de mouwen om een zo plezierig mogelijk verblijf aan boord van De Zwarte Valk voor te bereiden. "We maken een rondvaart langs de talrijke afgemeerde, reusachtige zeil- en andere schepen. Aan boord wordt een uitgebreide lunch of een schippersmaaltijd geserveerd. En we drinken er een goed glas van ’t een of ’t ander bij. Wanneer het weer het toelaat, maken we ook nog een (zeil)slag op de Eems", belooft Kiwnanis Club Groningen.

De Zwarte Valk

Het zeilschip De Zwarte Valk dat Kiwanis Club Groningen hiervoor inzet, is in 1889 gebouwd en is een aantal jaren geleden gerestaureerd. Organisaties of bedrijven kunnen De Zwarte Valk via de Kiwanis Club Groningen voor een dagdeel (5 uur) boeken. Een aantal van de tochten is inmiddels volgeboekt. Afvaarten waarvoor men nog wel kan inschrijven zijn donderdag 30 juni 11.00 uur en 17.00 uur, en vrijdag 1 juli 11.00 uur. Kosten per dagdeel voor 25 deelnemers, inclusief maaltijd en drank: € 4.800 (middag), € 4.950 (avond).

Alle hens aan dek

De opbrengst gaat rechtstreeks naar een goed doel: het jongerenwerk in Delfzijl en omgeving. In samenwerking met Stichting Welzijn & Dienstverlening (SWD) in Delfzijl is het project ‘Alle hens aan dek’ ontwikkeld, waarbij jongeren gedurende een weekend aan boord van de loodskotter Eems samen aan de slag kunnen. Zo leren ze met elkaar optrekken, samenwerken en krijgen ze de eerste kneepjes van het varen met zo’n schip onder de knie. De

Het Kopland

Ook de moeders en hun kinderen die worden opgevangen door Stichting Het Kopland profiteren van het project 'Met Kiwanis naar DelfSail'. De kinderen worden door de Kiwanis Club bovendien onthaald op een tocht van Groningen naar Delfzijl aan boord van De Zwarte Valk. DelfSail vindt van donderdag 30 juni tot en met zondag 3 juli plaats in Delfzijl. Meer informatie: www.kiwanis.nl/groningen www.delfsail.nl

Auteur

Marc Jansen