Straatfeest op vernieuwd Boterdiep

Groningen

Met een straatfeest wordt zaterdag 28 mei het vernieuwde Boterdiep in Groningen geopend.

Tussen 15.00 en 20.00 uur vinden door de hele straat activiteiten plaats. Ondernemers pakken uit met acties, er is een markt, er zijn kinderactiviteiten en de hele dag klinkt livemuziek. Theatertapas heeft bovendien kleine 'theaterhapjes' georganiseerd.

Eigen inbreng ondernemers

Iedere ondernemer en winkelier heeft zijn eigen inbreng op het straatfeest. Dit geeft een diverse mix van activiteiten. Zo zijn er graffiti-, dans- en schilderdemonstraties, houdt slagerij De Groene Weg een barbecue en maakt De Steunzoolspecialist gipsafdrukken. Schoonheidssalon Jula gaat nagels lakken en spraytannen en Urban House Groningen presenteert een graffiti-, dans- en sportprogramma. Dichters, een goochelaar, acrobaten, (straat)muzikanten en veel meer artiesten treden op, terwijl de cafés en restaurants drankjes en kleine betaalbare hapjes serveren.

Straatfeest, opening Boterdiep

Het ‘straatfeest, opening Boterdiep’ is een initiatief vanuit de Ondernemersvereniging Ebbingekwartier. Het straatfeest heeft als doel het vernieuwde Boterdiep onder de aandacht te brengen en de mogelijkheden van de nieuwe, ruime kades te laten zien. Meer informatie: www.ebbingekwartier.nl

Auteur

Marc Jansen