Zomermarkt in Winkelcentrum Vinkhuizen

Groningen

Winkelcentrum Vinkhuizen in Groningen vormt zaterdag 28 mei het decor voor een zomermarkt. Dit evenement staat voor de tweede keer op de agenda. Vorig jaar was de zomermarkt markt, met 40 kramen en allerlei acties een heuse publiekstrekker voor Groningen-West.

“We willen Winkelcentrum Vinkhuizen op de kaart zetten als een levendig middelpunt van Vinkhuizen en omstreken en dat dit een traditie gaat worden voor en door Groningers”, zeggen de tweelingzussen Emma en Ingrid Bel, die de zomermarkt in opdracht van Winkeliersvereniging Vinkhuizen organiseerden.

'Gezellig uitstapje'

De tweeling wil dat mensen de zomermarkt niet alleen als een markt zien. Maar als een 'gezellig uitstapje' waar iedereen kan genieten. Daarom is er naast de markt een onderhoudend programma met onder meer 2 modeshows, een proeverij bij Gall & Gall, livemuziek van coverband 2ByFour, popcorn en suikerspinnen bij Zeeman, een draaimolen, een overdekt springkussen, hand- en kaartlezen van Samiera, live-radio en rondlopende spooktochtfiguren van De Roege Boys en een kassabonnen-win-actie.

Honderden bezoekers

"We verwachten honderden bezoekers", zeggen de zussen Bel. "Vorig jaar leek dit in de ochtend ook zo te gaan verlopen, maar vroeg in de middag gooide het weer roet in het eten. Door de regen verliep de middag rustiger dan gehoopt." Hieruit is lering getrokken. Dit jaar is er een partytent van 10 bij 4 meter gehuurd voor het entertainment. "Dus bij minder goed weer valt het programma niet letterlijk in het water”, grappen de dames.

Foodcorner

De 34 standhouders komen met tassen en lederwaren, sieraden, schoenen, schoen- en haaraccessoires, make-up, parfum, zelfgemaakte kaarten, kraamcadeaus, een massagepraktijk, smeltgeurkaarsen en zelfgebreide poncho’s en knuffels naar Vinkhuizen. Voor de lekkere trek wordt een foodcorner ingericht met kaas, worst, hamburgers, Indonesische hapjes, Vietnamese loempia’s, ijs, churros, stroopwafels, suikerspinnen en popcorn. De zomermarkt duurt van 10.30 tot 17.00 uur.

Auteur

Marc Jansen