HANNN Walking Football Festival op Sportpark Kardinge

Groningen

Sportpark Kardinge in Groningen vormt vrijdag 3 juni het decor voor het HANNN Walking Football Festival.

Walking Football is een voetbal voor mannen en vrouwen van 60 jaar en ouder. Bij Walking Football wordt gespeeld op een klein veld en mag niet worden gerend. Lichamelijk contact is verboden en de bal mag niet hoger dan heuphoogte worden gespeeld.

FC Groningen

Het HANNN Walking Football Festival is georganiseerd door FC Groningen en de amateurverenigingen GVAV-Rapiditas, vv Oosterparkers en DIO Groningen. Het OldStars Team van FC Groningen is in februari 2014 opgericht en bestaat momenteel uit 32 leden. Zij trainen elke donderdagmiddag bij VV Hoogezand. In de afgelopen 2 seizoenen zijn de leden van FC Groningen OldStars ware ambassadeurs geworden voor het oprichten van nieuwe teams bij leden van het Amateurconvenant van FC Groningen, dat bestaat uit ruim 200 amateurverenigingen in het verzorgingsgebied van FC Groningen.

12 ploegen

Het deelnemersveld van het HANNN Walking Football Festival telt 12 ploegen: de OldStars van FC Groningen (3 teams), SC Cambuur (2 teams), Heracles Almelo, SV Bedum (2 teams), HZVV, UFC Noordpool en Kardinge (2 teams uit combinatie van GVAV, Oosterparkers en DIO Groningen).

Deelnemen staat voorop

Bij het HANNN Walking Football Festival staat het deelnemen voorop. De scores van de wedstrijden worden weliswaar bijgehouden, maar er wordt geen eindklassement opgemaakt. De eerste prijs gaat naar het team dat van alle 12 teams in de uitvoering het beste Walking Football speelt. Partners van het festival zijn, naast de genoemde clubs uit de stad de gemeente Groningen, HANNN, Hanzehogeschool Groningen, Alfa-college, CIOS Sport&Bewegen Heerenveen/ Leeuwarden, Huis voor de Sport Groningen, Wij Beijum en KNVB. Het toernooi duurt van 13.00 tot 17.00 uur.

Auteur

Marc Jansen