Noorderpoort Kunst & Multimedia trakteert op musical 'Hairspray'

Groningen

Noorderpoort Kunst & Multimedia bestaat 10 jaar. Dat moet uitbundig gevierd worden, vindt Noorderpoort. Daarom wordt tijdens ImpressFest, het jaarlijkse showcase festival voor examenkandidaten, extra uitgepakt. Van maandag 20 juni tot en met zaterdag 2 juli wordt 14 keer de internationale hitmusical 'Hairspray' opgevoerd in een festivaltent op het veld achter Noorderpoort Kunst & Multimedia (Verzetsstrijderslaan 4 in Groningen).

De musical 'Hairspray' speelt in Baltimore, 1962. Tracy Turnblad is een grote meid, met groter haar en een nog grotere droom: haar weg te dansen naar nationale televisie, en tevens richting het hart van tieneridool Link Larkin. Met haar onbedwongen enthousiasme en hippe danspasjes weet zij zonder problemen een plekje in de The Corny Collins Show te bemachtigen, tot grote ergernis van ‘dance queen' Amber von Tussle. De meiden gaan een bittere en muzikale strijd aan om de kroon van Miss Hairspray te mogen dragen. Ondertussen is Tracy met behulp van haar nieuw gevonden roem aan het vechten voor de integratie van alle huidskleuren binnen de show.

Cast

De cast van de 'musical met een boodschap' wordt ingevuld door studenten van Kunst & Multimedia. Ook speelt een aantal professionals mee, zoals Marieke Klooster en Karin Noeken van Vrouw Holland en Hans Kroodsma (voorheen Tryater). Studenten en professionals werken ook op andere vlakken samen samen. Van vormgever tot artiest, podiumtechnicus tot evenementenorganisator en van muzikant tot filmmaker of gamedesigner; samen met professionals werkt elke richting binnen de school mee aan de realisatie van het 13 dagen durende festijn.

Kaartverkoop

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.hairspray.kunstmultimedia.nl.

Auteur

Marc Jansen