Theaterleerlingen VRIJDAG presenteren voorstellingen

Groningen

Leerlingen van de Jeugdtheaterschool VRIJDAG en de VRIJDAG Theaterschool Volwassen ronden binnenkort hun lesjaar af. Iedere groep leerlingen werkte aan een eigen voorstelling. Die voorstellingen zijn vanaf woensdag 1 juni te zien in het VRIJDAG Theater aan de Noorderbuitensingel in Groningen.

Zaterdag 4 en zondag 5 juni is het theater bovendien gratis toegankelijk; vanaf 13.00 uur. Dan treden alle groepen - van introductiegroep tot vierdejaars - op. Ook leerlingen muziek treden op. Zo is vrijdag 3 juni in Simplon de eindpresentatie van de VRIJDAG Popschool en treedt zaterdag 11 juni popkoor Estrellas op in de VRIJDAG Concertzaal aan de Sint Jansstraat.

Theaterprogramma

Het theatervoorstellingenprogramma wordt woensdag 1 juni afgetrapt met Kinder- Vol- Uit. Dit is een feestelijke theatermiddag met verschillende presentaties van Basisgroep 1 ('De verdwijning van vijf meisjes', 14.30 uur), de Basisgroep uit Helpman ('Het Meesterbrein', 15.30 uur), de Vervolggroep ('Shadowland', 15.30 uur) en de Vervolggroep Basisgroep 2 ('De wondere wereld van Restaurant Aladin', 16.00 uur). Iedere presentatie is separaat te zien;  voor € 1. Van vrijdag 3 tot en met woensdag 8 juni staat 'KLEM', de eindexamenproductie Theaterschool Volwassen, geprogrammeerd. 4 theaterstukken zijn samengesmeed tot 1 stuk, gespeeld door 13 spelers van de Theaterschool Volwassenen, onder leiding van docent Fenna Besijn. Alle personages zitten klem: klem tussen hun verlangens, klem in hun verleden, klem in een uitzichtloos leven, klem in verslaving, klem tussen de anderen. Terwijl wij toch allen willen leven zonder angst… De voorstellingen duren steeds van 20.30 tot 22.15 uur. Kaarten (à 10 euro) zijn online en aan de kassa te koop. Theatergroep Het Derde Bedrijf speelt van donderdag 3 tot en met zondag 5 juni 'Keukentafelgesprekken'. Theatergroep Het Derde Bedrijf is een groep spelers die regelmatig een nieuwe productie brengt onder leiding van docent Fenna Besijn. Deze keer staat de participatiesamenleving centraal en de verantwoordelijkheid voor ouderen om hun conditie, leefomgeving en mantelzorg op orde te houden. Het leven speelt zich af rondom de keukentafel. Hier worden ontboezemingen gedaan, hier wordt de participatiesamenleving onontkoombaar gevoeld... Tijd: 16.30 tot 17.20 uur. Kaartjes (à 5 euro) zijn verkrijgbaar aan de kassa en op bijvrijdag.nl. Zaterdag 4 en zondag 5 juni wordt de voorstelling 'Dead And...' gespeeld.  Derdejaars cursisten theater spelen onder leiding van docent TJ da Silva een absurdistische voorstelling waarin heel de wereld toneel is, en toneel de hele wereld. Tijd: 16.30 uur tot 17.20 uur. Kaartjes (à 5 euro) zijn verkrijgbaar aan de kassa en op bijvrijdag.nl.

Auteur

Marc Jansen