Parcours KardingeRun voor Bikkels in Groningen gehalveerd

Groningen

Het Kardingegebied in Groningen vormt zondag 3 juli het decor voor de derde editie van de KardingeRun voor Bikkels.

Belangrijke wijziging ten opzichte van de vorige edities van deze deze obstacle-/ mudrun is dat het parcours gehalveerd is; van 16 naar 8 kilometer.

Vandalisme

Dit omdat de organisatie in de nacht(en) voorafgaand aan de vorige edities veel last van vandalisme heeft gehad, met name in de meest afgelegen delen. Omdat hierdoor de veiligheid voor de deelnemers in het geding was, moesten zelfs enkele obstakels en delen van de route gesloten worden.

Natuur

Een tweede reden om het parcours te halveren is dat het in het kwetsbare natuurgebied Kardinge niet mogelijk is overal obstakels te plaatsen, te graven of bepaalde plekken te bereiken met transportvoertuigen. Dat maakte het lastig om de 16 kilometer net zo uitdagend in te richten als de kortere afstanden.

16 kilometer

Net als voorgaande jaren kunnen deelnemers wél 'gewoon' 16 kilometer lopen. Ze moeten hetzelfde parcours dan 2 keer afwerken. Deelnemers kunnen er echter ook voor kiezen 8 of 5 kilometer te lopen. Omdat het gebied wordt beheerd en beschermd door Natuurmonumenten, is zij als goede doel betrokken bij de KardingeRun. Meer informatie: www.kardingerun.nl

Auteur

Marc Jansen