'100 worden... en ervan genieten' in Der Aa-kerk

Groningen

In de Der Aa-kerk in Groningen wordt dinsdag 7 juni de interactieve tentoonstelling '100 worden... en ervan genieten' geopend. Deze tentoonstelling gaat over de vraag hoe Nederlanders steeds langer op een prettige manier kunnen leven.

Bezoekers krijgen een iPad tot hun beschikking, waarmee ze langs 10 actuele stands kunnen lopen. Door interactieve games, quizzen, foto’s, interviews, illustraties en teksten kunnen bezoekers kennismaken met de belangrijkste veranderingen in onze bevolking en hoe deze ons leven beïnvloeden. Thema’s die aan bod komen zijn onder andere levensduur, gezondheid, onafhankelijkheid en de toekomst.

Complexe onderzoeken toegankelijk maken

De tentoonstelling heeft als doel om complexe onderzoeken naar de ontwikkelingen in de bevolking op een toegankelijke manier te presenteren aan het grote publiek. Bezoekers van de tentoonstelling worden zo in staat gesteld om na te denken over de manier waarop demografische kwesties van invloed zijn op hun eigen leven en dat van toekomstige generaties.

Reizende, internationale tentoonstelling

De Nederlandse editie van deze reizende, internationale tentoonstelling is ontwikkeld door het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI-KNAW) in samenwerking met Healthy Ageing, Population and Society (HAPS) en Population Europe. De tentoonstelling is verrijkt met recente Nederlandse gegevens door medewerkers van het NIDI, de Rijksuniversiteit Groningen en het Universitair Medisch Centrum Groningen. De tentoonstelling loopt tot en met zondag 19 juni. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen