Russisch/ Amerikaanse film ‘Hardcore Henry’ in RKZbios

Groningen

In de RKZbios in Groningen wordt zaterdag 4 en maandag 6 juni de Russisch/ Amerikaanse film ‘Hardcore Henry’ van Ilya Naishuller vertoond.

Deze film gaat over Henry, een cyborg en elitesoldaat wiens geheugen en spraak na een zwaar ongeluk zijn gewist. Als hij met kunstarmen en -benen wordt opgelapt, valt de Russische maffia binnen, met een wilde schietpartij tot gevolg. Met hulp van de mysterieuze Jimmy (Sharlto Copley) gaat Henry op zoek naar de leider van de bende. Hij rolt van de ene hachelijke toestand in de andere.

First-person shooter

De film die is volledig is vanuit het perspectief van de first-person shooter gefilmd, een middel dat al jaren gebruikt wordt bij games. De film – Nederlands ondertiteld – begint om 20.30 uur. Entree: 7 euro (studenten 5 euro). https://youtu.be/5yii70oYa5A

Auteur

Marc Jansen