Vrouwenkoor Mrs Johnson viert 10-jarig bestaan

Groningen

Het Groninger vrouwenkoor Mrs Johnson bestaat 10 jaar. Dat wordt zondag 5 juni gevierd met de Mrs Johnson Stadswandeling en het Mrs Johnson Jubileumconcert.

De stadswandeling voert langs de diepen (grachten) in de Groninger binnenstad. Onderweg wordt op bijzondere locaties opgetreden en wordt een versnapering geserveerd. De wandeling, die om 13.00 uur begint, duurt ongeveer 2 uur.

Jubileumconcert

Na een korte pauze, volgt om 16.00 uur het jubileumconcert. Tijdens dit concert, dat plaatsvindt in de Lutherse kerk , gaat het muziekstuk 'Water' in première. Dit muziekstuk is op verzoek van Mrs Johnson geschreven door componist Henry Kelder. Dit op gedichten van Vasalis. Verder zingt het door Japke Hartog geleide koor werken van onder anderen Zebulon Highben, Samuel Barber, Salminen en Gustav T. Holst. Pianist Vladislav Larionov, percussionist Tsjisse Ype de Jong en harpiste Christa Emmerink zorgen voor de muzikale begeleiding.

Kaartverkoop

Kaarten zijn verkrijgbaar op www.mrsjohnson.nl. Kaarten voor stadswandeling én concert kosten 25 euro, kaarten voor uitsluitend het concert 10 euro.

Auteur

Marc Jansen