Conferentie Building the Future of Health met Open Ai-programma in Stad

Groningen

Wethouder Mattias Gijsbertsen opent dinsdag 31 mei om 20.00 uur het Open Air-programma van de internationale conferentie Building the Future of Health. Hij doet dat bij het tijdelijke stadsstrand bij het Infoversum op het Ebbingekwartier.

Het strand maakt deel uit van het gratis toegankelijke buitenprogramma dat de gemeente Groningen tijdens de conferentie, die plaatsvindt van woensdag 1 tot en met zaterdag 4 juni, verzorgt.

Yoga en rollator-salsadansen

Het buitenprogramma van Building the Future of Health laat zien hoe de gebouwde omgeving een positieve bijdrage aan de gezondheid kan geven en hoe hiervan meer gebruik gemaakt kan worden. Zo kan niet alleen gezwommen worden in 'het schoonste open water van Groningen', ook zijn er verschillende evenementen op de Grote Markt. Op woensdag 1 juni verandert de Grote Markt bijvoorbeeld in grote yoga-mat, waarbij iedereen welkom is om mee te doen. Op zaterdag 4 juni wordt salsa gedanst met jong en oud: zelfs ouderen met rollators doen mee. Op het Martinikerkhof worden deze 4 dagen gezonde picknicks van lokale producten gehouden. In de Oosterparkwijk zijn diverse activiteiten rondom sporten en bewegen door en met wijkbewoners.

App ‘Groningen Open Air’

Van woensdag 1 tot en met zaterdag 4 juni is het ook mogelijk om de gratis app ‘Groningen Open Air’ te gebruiken. Deze app maakt het mogelijk om al lopend door de stad op een zogenaamde ‘urban health safari’ te gaan om zo te ontdekken wat de invloed is van de omgeving waar je loopt op je gezondheid. De technologie van deze app wordt normaal gesproken in musea toegepast, maar wordt nu in de Groningse buitenlucht toegepast. Meer informatie: buildingthefutureofhealth.eu

Auteur

Marc Jansen