'An evening with Puccini' in Royal Opera House Live in Groninger Forum

Groningen

In het Groninger Forum in Groningen staat zondag 5 juni een ‘Royal Opera House Live’ geprogrammeerd. Hierin wordt de voorstelling 'An evening with Puccini' gepresenteerd.

Onder de noemer ‘Royal Opera House Live’ worden in het Groninger Forum 6 opera’s en 6 balletten van het Royal Opera House in Londen – voor 1 avond – live gepresenteerd op het witte doek.

An evening with Puccini

In de gloednieuwe film 'An evening with Puccini', geregisseerd door Brian Large en geproduceerd door Arts Alliance, zingt de Duitse tenor Jonas Kaufmann Puccini's grootste tenor-aria's, waaronder 'Nessun Dorma', samen met aria's en scènes uit 'Turandot', 'Tosca', 'Manon Lescaut' en 'La Fanciulla del West'.

La Scala

Centraal staat Kaufmanns optreden bij La Scala, dat hij beschreef als een van de grootste avonden van zijn leven. Het evenement, dat het nationale nieuws in Italië haalde, was zo'n succes dat na 5 toegiften en 40 minuten applaus, het publiek nóg meer wilde. Deze voorstelling is een encore en wordt dus niet live uitgezonden, zoals de overige opera- en balletvoorstellingen in de serie Royal Opera House Live. Aanvang: 11.00 uur. Kaarten (à € 19,50) zijn verkrijgbaar op www.groningerforum.nl en bij de kassa van de locatie Hereplein van het Groninger Forum.

Auteur

Marc Jansen