Dag van de Droge Worst in The Energy Barn

Groningen

In The Energy Barn bij het Zernike Complex in Groningen wordt zondag 5 juni De Dag van de Droge Worst gevierd.

Deze eenmalige feestdag staat voor een fijne combinatie van food, drinks, keukens op wielen, straatartiesten, workshops en (kinder)activiteiten met een knipoog. Tijdens de Dag van de Droge Worst vindt bovendien de ontknoping plaats van de Droge Worsten Test 2016. Het evenement is gratis toegankelijk.

De Droge Worsten Test

De Droge Worsten Test van Dagblad van het Noorden geeft ieder jaar antwoord op de vraag wie de lekkerste droge worst van Groningen en Drenthe maakt. Tijdens de Dag van de Droge Worst maken de 7 winnaars van de afgelopen 9 jaar uit wie de beste is. Slagerij Oosterhof uit Groningen, Slagerij Meatpoint Vlees en Meer uit Tolbert, Slager Zielstra uit Vries, Slagerij Kempenaar uit Oosterhesselen, Gildeslager Teerling uit Bedum, Gildeslager Boersema uit Grijpskerk en Keurslager van der Laan uit Dwingeloo maken derhalve uit wie zich de Droge Worstenkoning van 2016 mag noemen. De worsten worden tijdens de dag niet alleen getest, iedere slager komt met een eigen stand én laat proeven.

Dag van de Dorge Worst

De Dag van de Droge Worst is overigens meer dan het typische streekproduct promoten. Het is ook Lachen naar het Vogeltje, de leukste fotostudio van Groningen. Het zijn de (kinder)workshops van Ronnie Poetse. De Dag van de Droge Worst staat voor een goed bakkie van Toffe Koffie en Lekker Bakkie. Het is Kaasboerderij de Stelp, het Javaans Eetcafé , Tante Til en Smaakaron die hun specialiteiten op het foodevenement presenteren. De Dag van de Droge Worst staat echter vooral voor heel veel vlees. Van Slagerij het Herenhuis, Noordvlees, Vleesch&Co, Jaaps Vertier en Jan Steenbergen Biologisch Vlees. De Dag van de Droge Worst duurt van 11.00 tot 17.00 uur. www.drogeworstenfinale.nl

Auteur

Marc Jansen