Groningse Nieuwbouwdag met 11 nieuwbouwprojecten

Groningen

Het online woonplatform Groningen Woont houdt zaterdag 4 juni de Groningse Nieuwbouwdag. Gloednieuwe en bestaande bouwprojecten presenteren zich deze dag aan het grote publiek.

"Wij zien in de zoekdata van Google dat de interesse naar nieuwbouw bovengemiddeld toeneemt ten opzichte van bestaande huizen", vertelt Boris Geheniau namens Groningen Woont. "Ook projectontwikkelaars spelen daarop in. Zij komen met een breed aanbod van gunstig gelegen startersappartementen tot luxueuze villa’s aan singels en water."

11 nieuwbouwprojecten

Tussen 11.00 en 15.00 uur presenteren 11 nieuwbouwprojecten zich aan het publiek. Daaronder 2 nieuwe namen: Vederkruid in Meerstad en Pleinhuizen in Zuidhorn. In Vesta Woonforum aan de Peizerweg 74 geven 9 nieuwbouwprojecten acte de présence. Projecten uit Groningen: Het Eemskwartier, Helpermaar, Lunettenhof, ZON Wonen II. En rondom Groningen de projecten De Grasjuffer in Eelderwolde, Het Harener Holt in Haren en Pleinhuizen in Zuidhorn. Meerstad is ook vertegenwoordigd met De Fjorden en nieuwkomer Vederkruid.

Bouwevent Het Eemskwartier

Het Eemskwartier combineert de Groningse Nieuwbouwdag met de Dag van de Bouw. Bezoekers kunnen zich op de bouwlocatie aan de Sontweg rond laten leiden door de huizen in aanbouw. Kinderen kunnen vogelhuisjes maken, spijkerslaan en ravotten op het springkussen.

Presentatie Meerstad

Verschillende projecten in Meerstad ontvangen belangstellenden in het informatiecentrum aan de Waterviolier 2. Behalve De Fjorden en Vederkruid zijn ook Meer Wonen en Wonen in Tersluis vertegenwoordigd.

Groningse Nieuwbouwdag

De Groningse Nieuwbouwdag is een initiatief van het online woonplatform Groningen Woont, een samenwerkingsverband van de gemeente Groningen, projectontwikkelaars en nieuwbouwmakelaars.

Auteur

Marc Jansen