Online game 'Moordspel' voor Groningers, Drenten en Friezen

Groningen

Inwoners van de provincies Groningen, Drenthe en Friesland kunnen van 1 tot 18 juni meedoen aan de online game ‘Moordspel’.

Deze wedstrijd, waarbij een spannend verhaal, een klassieke ‘whodunnit’, in delen online gepubliceerd wordt, is georganiseerd door de Bibliotheek. Deelnemers kunnen meelezen en raden wie de moordenaar is. De thriller 'Moord in de polder' van Elfie Tromp vormt de basis van het spel. Het spel vindt plaats in het kader van de Spannende Boekenweken.

Het spel

Gedurende de actieperiode worden delen van het verhaal online gezet op www.hetmoordspel.nl en Facebook. In totaal zijn er 7 delen, inclusief de proloog en ontknoping. Iedereen kan meedoen en stemmen op de dader. De proloog staat woensdag 1 juni online. Deelnemers kunnen dan kennismaken met de karakters. vrijdag 3 juni wordt deel 1 online gezet en begint het moordspel echt. De deelnemers krijgen daarnaast 3 hints die helpen om de moord op te lossen. Wie de goede dader aanwijst maakt kans op een overnachting voor 2 personen in Bed and Breakfast de 7de Hemel in Hemelum.

Nieuwe leesbeleving

Het moordspel werd de afgelopen 4 jaar in het kader van juni - de Maand van het Spannende Boek georganiseerd door de Friese Bibliotheken. Dit jaar bundelen de bibliotheken in de 3 noordelijke provincies hun krachten en wordt  een nog breder lezerspubliek bereikt. Door het verhaal online te publiceren en interactief te maken via Facebook willen de bibliotheken de lezers een nieuwe leesbeleving bieden en nieuwe vormen van lezen onderzoeken.

Elfie Tromp

[caption id="attachment_62903" align="alignleft" width="120"]Elfie Tromp. Foto: Lenny Oosterwijk Elfie Tromp. Foto: Lenny Oosterwijk[/caption] Elfie Tromp (1985) debuteerde in 2013 met de roman 'Goeroe' bij uitgeverij Lebowski/ Top Notch. Deze roman werd genomineerd voor Beste Rotterdamse Boek. In datzelfde jaar won Elfie de VPRO Bagagedrager, een prijs voor jonge reisjournalisten. Daarvoor schreef ze de longread 'Alfateef'. Haar tweede roman 'Underdog' is onlangs gepubliceerd en genomineerd voor de BNG Literatuurprijs en Dioraphte Literatuurprijs. Elfie Tromp is eveneens columnist bij dagblad Metro.

Auteur

Marc Jansen