Frisbeetoernooi voor beginners in Noorderplantsoen

Groningen

Onder de noemer 'City League' wordt op de donderdagen 9, 16 en 23 juni een frisbeetoernooi voor beginners gehouden in het Noorderplantsoen in Groningen.

Ultimate Frisbee is een snelle teamsport. Doel van het spel is de frisbee in een vak aan de andere kant van het veld te vangen. Het andere team probeert de frisbee te onderscheppen. In een team zitten 5 tot 7 mensen. Sportiviteit neemt een erg belangrijke plaats in bij frisbee: Ultimate Frisbee is de enige teamsport die zonder scheidsrechter gespeeld wordt.

Deelname

Deelname staat voor iedereen open. Op het toernooi zijn voldoende mensen aanwezig die de regels kunnen uitleggen en de deelnemers de fijne kneepjes van het gooien kunnen leren. Er wordt steeds van 19.00 tot ongeveer 22.00 uur gespeeld. De organisatie is in handen van Gronical Dizziness. Aanmelding (individueel of per team): www.cityleague.nl. Deelname kost 10 euro (inclusief officiële wedstrijdfrisbee).

Auteur

Marc Jansen