Stichting FlauweCult Collectief met 'Trojaanse Vrouwen' in Der Aa-Theater

Groningen

Stichting FlauweCult Collectief staat donderdag 9 en vrijdag 10 juni met de voorstelling 'Trojaanse Vrouwen' in het Der Aa-Theater in Groningen.

Het stuk is gebaseerd op het klassieke verhaal van Euripides, dat in de 20ste eeuw door Judith Herzberg is herschreven. De tekst die FlauweCult gebruikt is nogmaals grondig bewerkt door regisseur Gerro Dijk.

Troje

Troje is na 10 jaar oorlogsstrijd ingenomen door de Grieken. De stad wordt geplunderd, gebouwen liggen in puin en alle mannen zijn gesneuveld of verdwenen. De achtergebleven vrouwen van Troje zijn gevangen genomen. Onder aanvoering van koningin Hekabe wachten haar dochter Kassandra, haar schoondochters Andromache en Helena en de overige Trojaanse vrouwen buiten de stad op wat er met hen zal gebeuren.

Gevolgen van een oorlog

Stuk voor stuk zullen zij als oorlogsbuit verdeeld worden onder de Griekse legerleiding. Wie treft het slecht, wie treft het beter? Een voorstelling over de gevolgen van een oorlog, over wraak, over menselijke gefrustreerde goden en over de standvastigheid van een koningin. Beide voorstellingen beginnen om 20.30 uur. Entree: 10 euro. Reserveren: info@flauwecult.nl.

Auteur

Marc Jansen