Jubileumconcert Clarinets Unlimited met Kinan Azmeh

Groningen

Clarinets Unlimeted geeft zondag 5 juni een jubileumconcert bij VRIJDAG in Groningen. Het Groninger klarinetorkest, dat dit jaar 25 jaar bestaat, wordt hierin bijgestaan door de Syrische klarinettist Kinan Azmeh. Het concert is getiteld: 'Grenze(n)loos'.

Clarinets Unlimited heeft er lang over nagedacht hoe zijn jubileumjaar in te vullen. Naar aanleiding van de actualiteit met betrekking tot de vluchtelingenproblematiek, is een samenwerking gezocht met Vluchtelingenwerk Noord Nederland. Met als uitgangspunt dat muziek verbroedert, troost biedt en geen grenzen kent.

Workshops in azc's

Samen met de in New York woonachtige Syrische klarinettist Kinan Azmeh is een kort project opgezet, waarbij zaterdag 4 juni workshops worden gegeven aan in de azc's van Musselkanaal en Oude Pekela wonende kinderen.

Grenze(n)loos

Een dag later, zondag 5 juni, volgt het jubileumconcert 'Grenze(n)loos'. Samen met Kinan Azmeh wordt de ’Suite for improvisor and orchestra’ van Azmeh gespeeld, alsmede het ‘A journey through Turkey’ van Martijn Rondel. Via de Balkan ('Egy Torz' van Bela Bartók) gaat het met de ‘Norwegian Dances’ van Edvard Grieg en de ‘Russische dansen’ van Mikhail Glinka richting Europa. Verder staat een deel van de ‘Saudades do Brasil’ van de Franse componist Darius Milhaud op het programma. Aanvang: 11.30 uur. Entree: 12,50 euro (kinderen 5 euro).

Auteur

Marc Jansen