Jubileumvoorstelling dansschool Dance d’Alí Groningen

Groningen

Dansschool Dance d’Alí Groningen heeft zaterdag 11 juni een jubileumvoorstelling in het VRIJDAG Theater in Groningen. Deze voorstelling is getiteld: ‘Entre dos Aguas, 15 años de Flamenco de Dance d’Alí’.

Dance d’Alí is de in 2012 opgerichte, in Groningen en Leeuwarden gevestigde, dansschool van dansdocente en choreografe Ilona Alí. Zij geeft sinds 2001 flamenco-danslessen in Groningen en Friesland. Speciaal voor de jubileumvoorstelling ‘Entre dos Aguas, 15 años de Flamenco de Dance d’Alí’ staan alle dansleerlingen uit Groningen en Leeuwarden gezamenlijk op de planken. Bovendien wordt de voorstelling in Groningen én Leeuwarden (Theater De Bres; 4 juni) opgevoerd.

Entre dos Aguas

De voorstelling heet 'Entre dos Aguas' omdat water (agua) een van de vele dingen is die Groningen en Friesland verbinden. Bovendien: water stroomt, beweegt, blijft altijd gaan. Voor Ilona Alí een metafoor voor de passie en het gevoel van flamencodans.

Paco de Lucia

'Entre dos Aguas is tevens een ode aan de vorig jaar overleden Paco de Lucia. Hij wordt algemeen gezien als de beste en meest invloedrijke flamenco-gitarist van zijn tijd. De jubileumvoorstelling wordt mogelijk gemaakt met medewerking van Pascal Binneweg (flamencogitaar), Rob Zwaving (flamencogitaar en zang) en Don Hofstee (viool). De voorstelling wordt in Groningen 2 keer opgevoerd, zaterdag 11 juni om 16.00 uur en om 20.00 uur. Kaartverkoop (à 12 euro): ilona@dance-dali.nl of aan de kassa op 11 juni.

Auteur

Marc Jansen