Debuutconcert Kamerorkest van het Noorden in De Oosterpoort

Groningen

Het Kamerorkest van het Noorden geeft zondag 12 juni een concert in (de kleine zaal van) De Oosterpoort in Groningen.

Dit is het allereerste concert van het door jonge muziektalenten opgerichte professionele ensemble. Initiatiefnemers zijn Severiano Paoli, Teodora Nedyalkova en Guillem Cabré Salagre, allen masterstudent Klassieke Muziek aan het Prins Claus Conservatorium van de Hanzehogeschool Groningen. Alle leden van het orkest hebben een band met het Noorden omdat zij hier geboren en getogen zijn, of omdat ze hier hun opleiding hebben gevolgd.

Delen van kamermuziek

Voornaamste doelen van de oprichting van het Kamerorkest van het Noorden zijn het delen van mooie kamermuziek met het publiek, hen betrekken bij de concerten en hen te enthousiasmeren voor klassieke muziek. Om dit te doen spelen de orkestleden niet alleen, maar geven ze ook toelichting op de muziek, maken ze gebruik van audiovisuele middelen en leggen ze connecties met andere kunstvormen.

Debuutconcert

Voor het debuutconcert op 12 juni heeft het Kamerorkest van het Noorden een programma samengesteld met werken van Puccini, Mozart en Grieg. Aanvang: 15.00 uur. Entree: gratis. Meer informatie: www.kamerorkestvanhetnoorden.nl

Auteur

Marc Jansen