Open zondag Boerderijum in Beijum

Groningen

De Boederijum in de wijk Beijum in Groningen houdt zondag 12 juni open huis.

In het hier gevestigde natuureducatiecentrum van Natuur en DuurzaamheidsEducatie Groningen wordt informatie gegeven over het leven in de sloot. Verder is Boerderijum het vertrekpunt voor excursies waarbij de deelnemers er samen met de wijknatuurgidsen op uit trekken met netjes, boekjes en zoekkaarten. Doel is waterbeestjes te vangen en samen uit te zoeken in en op het water. Er staan excursies gepland om 10.30 uur en om 14.00 uur. De excursies duren ongeveer 1,5 uur.

Waterproefjes

Op de de dagbestedingslocatie van De Zijlen staan waterproefjes geprogrammeerd, terwijl bij kinderopvang Mallemolen met 'natuurlijke materialen' gespeeld kan worden. Ook de kinderboerderij en het terras zijn geopend. De open zondag duurt van 10.00 tot 16.00 uur.

Auteur

Marc Jansen