Squash in glazen pop-up baan op Grote Markt

Groningen

Squashen op de Grote Markt in Groningen. Dat kan zaterdag 11 en zondag 12 juni. Dan namelijk staat de, volgens initiatiefnemer Dick Dam, mooiste volledig glazen squashbaan van Europa op de Grote Markt.

De pop-up squashbaan is onder andere het podium van de Troon van het Noorden, een squashtoernooi tussen de 32 beste squashers van Noord-Nederland. Regerend kampioen Thijs Roukens uit Drachten verdedigt zijn plek op de Troon van het Noorden, een artistieke troon gemaakt van 50 kapotte squashrackets. Daarnaast worden demonstratiewedstrijden gespeeld. Zo speelt de nummer 14 van de wereld, Cameron Pilley, zaterdag 11 juni om 21.30 uur een wedstrijd tegen de nummer 1 van Noord-Nederland, Thijs Rijkens.

Squadraat

Na deze wedstrijd zet studenten-squashvereniging Squadraat de studentensport voor het voetlicht. Door de beste studentensquashers van Groningen op de baan te brengen, maar ook door een snelheidsmeter neer te zetten, zodat iedereen die dat wil kan kijken hoe hard hij of zij een squashbal weg kan slaan.

Auteur

Marc Jansen