Zwoele zevende editie De Nacht van Kunst & Wetenschap

Groningen

Het heerlijke weer zorgde zaterdag voor een succesvolle, zwoele zevende editie van De Nacht van Kunst & Wetenschap.

De zomerse temperaturen lieten het thema van het festival dit jaar, ‘het hart’, volgens de organisatie nog beter uit de verf komen. Op alle 10 locaties en op de pleinen bij het Academiegebouw en de Der Aa-kerk heerste tot laat een fantastische, hartverwarmende sfeer. In totaal werden 3000 kaarten voor 'De Nacht' verkocht.

Kunst en wetenschap

'De Nacht' nam de bezoekers mee op een ontdekkingsreis langs kunst en wetenschap. De rij voor André Kuipers voor het Academiegebouw vormde zich al vroeg. De bekendste ruimtevaarder van Nederland besprak de invloed van ruimte op het menselijk lichaam. Schrijver en fotograaf Hans Aarsman liet de aanwezigen anders kijken naar berichtgeving in de krant. Viltkunstenares Claudy Jongstra sprak in het Groninger Museum over haar passie voor vilt en de eigenzinnige troubadour Lucky Fonz III was voor veel mensen een van de hoogtepunten van 'De Nacht'. In een afgeladen Doopsgezinde Kerk las Pepijn Lanen (De Jeugd van Tegenwoordig) voor uit zijn nieuwste boek en in de Kerk der Wetenschappen in de Der Aa-kerk genoten bezoekers van de spectaculaire projecties van WERC en de verschillende installaties en kunstwerken.

Robot Dating

In de Groninger Forum Bibliotheek vond het talrijke publiek de ware liefde bij Robot Dating, leerden bezoekers liefdesbrieven schrijven met Susan Smit en deelden onder meer Ronald Giphart en Marjoleine de Vos hun favoriete liefdespassages. VPRO-presentator Tim den Besten besprak de favoriete gifjes van wetenschappers in het Universiteitsmuseum en cabaretier Raoul Heertje kreeg de lachers op zijn hand in Usva. Tot de nieuwe locaties van deze zevende Nacht behoorden onder meer TrainMore en de Doopsgezinde Kerk. De Nacht werd afgesloten met een afterparty in Vera.

Auteur

Marc Jansen