'What’s on David Bowie’s Playlist' in Korreweg Klassiek

Groningen

Het Bernoulliplein in Groningen vormt donderdag 23 juni het decor voor de vierde editie plaats Korreweg Klassiek, het gratis openluchtconcert van het Noord Nederlands Orkest (NNO).

Het NNO brengt het programma 'What‘s on David Bowie’s Playlist', een programma dat werd gespeeld bij de opening van de expositie 'David Bowie is' in het Groninger Museum. Eric Corton is de presentator en Wende vertolkt 3 Bowie nummers.

Cultuureducatie

Het NNO-podium is overdag het domein van docenten cultuureducatie en basisschoolkinderen uit de buurt. Het NNO en VRIJDAG hebben in samenwerking met scholen en vrijwilligers uit de wijk een speciaal educatief programma samengesteld. Kinderen maken kennis met klassieke muziek, dans en musical.

Voorprogramma

Het voorprogramma begint om 18.45 uur met een optreden van Friday Night Saxophones, een saxofoonkwartet onder leiding van Hans Bosch, docent bij VRIJDAG. Daarna is het de beurt aan het Groninger Studentenkoor onder leiding van Mirna Westra, met 12 enthousiaste studentes die van pop tot klassiek zingen. Tot slot volgt een strijkorkest met 30 leerlingen in de leeftijd van 5 tot 15 jaar van de Groningse viooldocente Josien le Coultre. Dit orkest speelt de compositie 'Droom' van pianist Gerben Makkes van der Deijl.

Concertprogramma NNO

Vanaf 20.00 uur speelt het NNO 'What‘s on David Bowie’s Playlist'. Met een verrassend programma dat wordt gepresenteerd door dj en radiopresenta­tor Eric Corton speelt het NNO onder leiding van dirigent Hans Leenders diverse stukken die niet op David Bowie zijn playlist kunnen ontbreken.

Korreweg Klassiek

Korreweg Klassiek is ontstaan uit een idee van wijkbewoners. Op de wijkstemdag op 1 juni 2013 werd massaal op Korreweg Klassiek gestemd en werden middelen ter beschikking gesteld om de eerste editie te realiseren. Het evenement, eerst bestemd voor de bewoners van de Korrewegwijk, trekt inmiddels uit de hele stad en omgeving bezoekers. Onder het motto; 'Van jong tot “Olle Grieze', werkend of student: muziek is een bindend element'. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen