Groningen kleurt roze tijdens Gasterra Ladiesrun Groningen

Groningen

Groningen kleur zondag 12 juni roze. Bijna 1500 sportieve dames staan die dag aan de start van de negende editie van de GasTerra Ladiesrun Groningen.

Deelnemers kunnen kiezen uit 4 afstanden: 2,5, 5, 7,5 en 10 kilometer. Inschrijven kan nog tot en met zondag 12.00 uur via www.ladiesrungroningen.nl. De start- en finishlocatie is nieuw dit jaar: de Vismarkt wordt omgebouwd tot Pink Plaza met onder andere een dj, masseurs en verschillende stands.

Business Run

Binnen de GasTerra Ladiesrun wordt de Business Run onderschieden. Dit onderdeel is speciaal voor vrouwen uit het bedrijfsleven. Een team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 5 ladies. De 3 snelste bedrijven winnen een prijs.

Pink Ribbon

Met hun deelname kunnen de dames een goed doel steunen. Alle donaties gaan naar Pink Ribbon. Pink Ribbon financiert wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en lange termijn effecten van borstkanker. Om 13.10 uur, vlak voor de gezamenlijke warming-up, wordt de cheque overhandigd namens de organisatie aan Pink Ribbon, met het voorlopige bedrag.

Startschot

Maurice de Wilde, CFO van hoofdsponsor GasTerra, verricht om 13.30 uur het startschot voor de 5 kilometer-loop, gevolgd door Fleur Gräper- van Koolwijk, die om 14.30 uur het startschot verricht voor de 2,5 kilometer. De gedeputeerde voor onder andere sport van de provincie Groningen doet dat nadat ze zelf de 5 kilometer heeft volbracht. Het laatste startschot wordt gegeven door Eva Koers-Doornbos, die meedoet aan de 2,5 kilometer-loop en direct daarna het startsein geeft voor de 7,5 en 10 kilometer om 15.00 uur. Zij heeft als individu veel geld bijeen gebracht via de speciale actiepagina van Pink Ribbon. Het gehele programma is te vinden op www.ladiesrungroningen.nl.

Auteur

Marc Jansen