Siemen Mulder fluit finale NK veldvoetbal voor scheidsrechters

Groningen

Eredivisiescheidsrechter Siemen Mulder uit Uithuizen fluit de finale van het NK veldvoetbal voor scheidsrechtersverenigingen/ COVS-teams. Deze titelstrijd vindt zaterdag 11 juni plaats op Sportpark Corpus den Hoorn in Groningen.

Jacques d'Ancona, prominent lid van de organiserende Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken, verricht om 10.30 uur de officiële aftrap van het NK. Naast organisator is 'Groningen' ook titelverdediger. De voetballende scheidsrechters uit Groningen veroverden vorig jaar in Gorichem, onder leiding van coach Johan Wardenier, de eerste prijs én de fair play prijs veroverden.

9 teams

Aan het NK doen teams uit Helmond/ Venlo, Enschede, Deventer, Amsterdam, Alkmaar, HZO Drenthe, Drachten, Zeeland en Groningen mee. De openingswedstrijd tussen Groningen en Enschede is om 10.00 uur, de finale staat gepland om 16.30 uur.

Niemand buitenspel

De toewijzing van het NK is voor Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken aanleiding geweest zich het hele jaar 2016 in te zetten voor een goed doel: Fonds Gehandicaptensport. Omdat de Groninger scheidsrechters vinden dat iedereen moet kunnen sporten, gehandicapt of niet. Onder de noemer ‘Niemand buitenspel’ wordt geld ingezameld voor Fonds Gehandicaptensport. En tijdens het NK is de volledige opbrengst van de verloting voor het fonds én wordt aan alle deelnemers een kleine bijdrage gevraagd. Meer informatie: www.covsgroningen.nl

Auteur

Marc Jansen