Blazersfestival 'On Wings!' in Groningen

Groningen

De binnenstad van Groningen is zaterdag 18 juni toneel van het blazersfestival 'On Wings!'.

Bezoekers kunnen op verschillende locaties genieten van blaasmuziek. Het festival wordt afgesloten met een concert met Leo van Doeselaar, Lucie Horsch en Robert Vanryne in de Martinikerk.

Kerkorgel

In het slotconcert van 'On Wings!' staat het allergrootste der blaasinstrumenten centraal: het kerkorgel. Meester-organist Leo van Doeselaar, de 16-jarige blokfluitiste Lucie Horsch en de Britse Koperblaasgroep The Great Exhibition Ensemble presenteren een programma dat loopt van de vroege barok tot in de 20ste eeuw. Met composities van onder meer Vivaldi, Brahms, Berlioz, Holst en John Philip Sousa.

Gratis festival

Voor het zover is kan het publiek genieten van het gratis festival in de binnenstad van Groningen. Vanaf 13.30 uur ’s spelen onder andere Gallowstreet en jongNBEnoord. Het middagprogramma wordt op het Martinikerkhof afgesloten met een grootse uitvoering waarin alle deelnemende muzikanten meespelen. Het slotconcert in de Martinikerk is niet gratis. Kaarten (à € 20) zijn verkrijgbaar via OnWings.nl. Aanvang: 20.15 uur.

Auteur

Marc Jansen