Verkiezing Kinderdichter Groningen

Groningen

In het VRIJDAG Theater in Groningen wordt vrijdag 17 juni de nieuwe Kinderdichter van Groningen verkozen.

16 jonge dichters van basisscholen uit de stad maken uit wie de nieuwe Kinderdichter wordt. Hun verrichtingen worden beoordeeld door een jury, bestaande uit wethouder Paul de Rook, directeur Gijs Lensink van RTV Noord, jeugdbibliothecaresse Herma Zonnenberg, docente Nederlands Didy Pijpker en de huidige kinderdichter Jacco Hage. De presentatie is in handen van Lilian Zielstra. Wethouder Paul de Rook tekent voor de prijsuitreiking. Naast optredens van de finalisten, staat liedjesprogramma van het duo Zoë en Reinier gepland.

Kinderdichter

De Kinderdichter van Groningen is een dichter tussen de 10 en 12 jaar die in Groningen de poëzie voor en door kinderen representeert. Hij of zij schrijft iedere 3 maanden een gedicht ter publicatie en treedt een aantal keer op tijdens bijzondere gebeurtenissen in de stad. De winnaar mag zich 1 jaar Kinderdichter van Groningen noemen. De finale is van 19.30 tot 21.30 uur. Entree: gratis. Reserveren voor donderdag 16 juni via info@poeziepaleis.nl.

Auteur

Marc Jansen