Wat betekent de uitkomst van de klimaattop voor het noorden?

Groningen

Wat betekent de uitkomst van de klimaattop voor het noorden? Deze vraag staat zaterdag 18 juni centraal in een debat in Het Heerenhuis in Groningen.

Te gast zijn Titia van Leeuwen van de landelijke milieuwerkgroep van GroenLinks, Willem Wiskerke van Greenpeace, Marten Imelman van Urgenda, gedeputeerde Nienke Homan (Energietransitie) en Ike Teulings van Milieudefensie. Henk Moll leidt het debat, dat van 14.00 tot 16.30 uur duurt (inloop vanaf 13.30 uur). De organisatie is in handen van Groenlinks Groningen en de Vereniging Zuivere Energie.

Demonstratie

Voorafgaand aan het debat wordt de demonstratie-optocht 'Groningen Fossielvrij! Kolencentrale Dicht!' gehouden. Deze door verschillende milieu-organisaties georganiseerde demonstratie begint om 11.30 uur bij het Provinciehuis.

Auteur

Marc Jansen