Hoogvliegersdag: jonge patiëntjes vliegen boven Groningen

Groningen

Voor 60 chronisch zieke en gehandicapte kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 17 jaar komt zaterdag 18 juni een droom uit.

Stichting Hoogvliegers heeft deze jeugdige piloten-in-de-dop uitgenodigd om die dag op Groningen Airport Eelde, onder begeleiding van ervaren piloten, een vlucht te komen maken, daarbij vergezeld door ouders/ verzorgers en broertjes/ zusjes. Dankzij de inzet van het eigen ambulancevliegtuig van Stichting Hoogvliegers kunnen ook bedlegerige kinderen deze vlucht maken. Elk kind krijgt na afloop van zijn of haar vlucht een vliegbrevet uitgereikt. De vluchten worden uitgevoerd met circa 16 sportvliegtuigjes, afkomstig van vliegvelden verspreid over heel Nederland.

Hoogvliegersdag

De Hoogvliegersdag heeft vele andere activiteiten in petto voor de chronisch zieke en gehandicapte kinderen. Zo kunnen zij uitgebreid oefenen op simulatoren, is er een springkussen, zorgt een clown voor een vrolijke noot, kan in buggy’s worden gereden en verzorgen brandweer, politie, douane, Koninklijke Marechaussee, ANWB en Wegenwacht demonstraties. Verder zijn de spelersbus van FC Groningen en de UMCG traumahelikopter te bezichtigen én kan een bezoek worden gebracht aan de verkeerstoren op Groningen Airport Eelde. Ronduit spectaculair is de runway-run waarbij met al het rijdend materiaal een rit over de start- en taxibanen wordt gemaakt.

Auteur

Marc Jansen