Niet in mijn naam-festival in Simplon in Groningen

Groningen

Niet in mijn naam en ROOD Groningen hebben voor maandag 20 juni het Niet in mijn naam-festival georganiseerd. Plaats van handeling is Simplon in Groningen.

De organisatoren kondigen 'een avond vol sprekers, muziek en activiteiten tegen de bombardementen in Syrië en Irak' aan. Woordvoerder Bart Maandag: "De bombardementen in Syrië leiden alleen maar tot meer slachtoffers en vluchtelingen en gaan het conflict zeker niet oplossen. We hebben het Niet in mijn naam-festival georganiseer om te laten zien dat de Nederlandse bevolking zeker wat kan doen tegen deze onzinnige oorlog. " SP- Tweede Kamerlid Harry van Bommel, activist Niels Jongerius, stadsdichter Kasper Peters en de Skere Heren maken hun opwachting op het festival.

Niet in mijn naam

Niet in mijn naam is een beweging die zich uitspreekt tegen de bombardementen in Syrië en Irak. Maandag: "Door een grote anti-oorlogsbeweging op te bouwen kunnen we de regering dwingen hun beleid aan te passen. Alleen door elke vorm van voeding in het conflict met wapens, geld of strijders effectief te staken kunnen we de situatie voor de Syrische bevolking concreet verbeteren. Het conflict in Syrië heeft al meer dan 270.000 slachtoffers gemaakt en 11,6 miljoen mensen zijn gevlucht voor het geweld. Daarom moet de Nederlandse bevolking zich organiseren tegen deze bombardementen." Het festival begint om 19.30 uur.

Auteur

Marc Jansen