Hiphop-duo 257ers naar De Oosterpoort in Groningen

Groningen

Het Duitse hiphop-duo 257ers geeft vrijdag 7 oktober een concert in De Oosterpoort in Groningen.

Kaarten (à 12,50 euro) zijn vanaf woensdag 15 juni verkrijgbaar bij De Oosterpoort en Plato, en via de-oosterpoort.nl en ticketmaster.nl.

Holland

257ers is een Duits hip-hop duo dat tot voor kort in Nederland onbekend was, totdat zij met ‘Holland’ een Duitstalige lofzang over ons kikkerlandje schreven en daarmee waarschijnlijk dé zomerhit van 2016 op hun naam zetten. In anderhalve week kreeg het nummer op Youtube al meer dan 1 miljoen views. https://youtu.be/drFsXLChrWc De 257ers bestaat uit rappers Shneezin en Mike die de bandnaam gebaseerd hebben op de postcode van hun woonplaats: de wijk Kupferdreh in Essen met postcode 45257. Het tweetal is in 1997 begonnen als graffiti-duo, die later als Mike en Shneezin verder gingen met het maken van muziek en het uitgeven van mixtapes en liedjes. Tot nu toe speelden de 257ers meer dan 600 headlineshows en op festivals in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Het laatste album 'Boomshakkalakka’ uit 2014 stond lange tijd op nummer 1 in de Duitse hitlijsten.

TopNotch

Het Nederlandse TopNotch-label, bekend van onder anderen Typhoon, The Opposites en De Jeugd Van Tegenwoordig, brengt deze zomer het album ‘Mikrokosmos’ uit waarmee 257ers ook in Nederland proberen te scoren.

Auteur

Marc Jansen