'Meet & Greet' voor blinde en slechtziende werkzoekenden

Groningen

De Oogvereniging heeft voor donderdag 16 juni een ontmoetingsdag in het gebouw van de Vrijmetselarij in Groningen georganiseerd. De bedoeling van deze 'Meet & Greet' is werkzoekenden met een visuele beperking in contact te brengen met werkgevers uit Noord-Nederland.

"Voor veel blinden en slechtzienden is het moeilijk een baan te vinden", weet de Oogvereniging. "Werkgevers hebben vaak 'koudwatervrees' en weten niet altijd welke aanpassingen, bijvoorbeeld op het gebied van ICT, mogelijk zijn." Tijdens de ontmoetingsdag kunnen werkgevers en visueel beperkte werkzoekenden met elkaar in gesprek gaan. Werkgevers en werknemers vertellen over hun ervaringen en hulpmiddelenleveranciers laten de diverse mogelijkheden zien. De 'Meet & Greet' begint om 12.00 uur met een lichte lunch en eindigt om 17.00 uur. Deelname is gratis.

Auteur

Marc Jansen