Docu 'Bugs' met insectenproeverij in Groninger Forum

Groningen

Op de locatie Hereplein van het Groninger Forum wordt woensdag 22 juni de documentaire 'Bugs' vertoond. Na afloop staan een insectenproeverij en een nagesprek geprogrammeerd.

Wereldwijd eten 2 miljard mensen insecten, maar waarom trekken wij nog vaak een vies gezicht bij de gedachten? Het team van het Deense Nordic Food Lab (bekend van restaurant NOMA) reist in 'Bugs' de wereld over op zoek naar de lekkerste insecten en recepten om deze op de kaart te zetten in de westerse wereld.

Insectenproeverij en nagesprek

Na afloop van de film wordt in samenwerking met Bugalicious een insectenproeverij gehouden. Ook vindt een nagesprek plaats met Youth Food Movement Groningen. Aanvang: 20.00 uur. Kaartverkoop/ meer info: www.groningerforum.nl.

Auteur

Marc Jansen