TransFuture Festival bij EnTranCe in Groningen

Groningen

Op het terrein van het Energy Transiton Centre (EnTranCe) in Groningen wordt donderdag 23 en 24 vrijdag juni de tweede editie van het TransFuture Festival gehouden.

Dit gratis festival is georganiseerd om duurzaamheid te vieren en meer bekend te maken onder de bewoners van provincie Groningen, en hen kennis te laten maken met nieuwe, duurzame vormen van energie. Alle deelnemende bedrijven, kennisinstellingen, overheden en burgers laten zien wat voor ontwikkelingen en innovaties er in de noordelijke regio zijn. En welke rol EnTranCe hierin speelt.

Artiesten en duurzame activiteiten

Het 2-daagse programma vermeldt optredens van artiesten als Tim Akkerman, Moonshark en Eleonor Coco, en duurzame activiteiten. Zo verzorgt Energy Academy Europe een 'energy lecture', zijn er pitches van energy-start-ups van Startup Fast Track, is er de tentoonstelling 'De Nordic City' van de gemeente Groningen, staat een energiemarkt geprogrammeerd, wordt een zonneboot van SDOG Racingteam gedoopt, vindt de finale van de Energy Challenges voor basisscholen plaats en staat een eindsymposium voor energie-studenten op het programma.

Auteur

Marc Jansen