Zoektocht (op de fiets) naar #NieuwGroningen

Engelbert

De Stadsambassade Groningen heeft voor zaterdag 18 juni een fietsexpeditie door de stad Groningen georganiseerd. Deze fietstocht voert langs 'verrassende plekken in Groningen, waar bijzondere initiatieven ontstaan'. Een zoektocht naar #NieuwGroningen, derhalve.

De Stadsambassade Groningen is onderdeel van #NieuwNederland. Dit is een open netwerk waarin meer dan 30 steden in Nederland met elkaar zijn verbonden. Met Pakhuis de Zwijger, als brandpunt in Amsterdam, delen stadmakers hun kennis, kunde en enthousiasme op het gebied van voedsel, stadslandbouw, energie, duurzame (zelf)bouw, stadsontwikkeling, tijdelijk (her)gebruik, sociale ondernemen, lokaal geld, circulaire economie, (on)gelijkheid, enzovoort.

De Helleborus - The Big Building

De fietstocht begint om 12.00 uur bij De Helleborus in Engelbert en eindigt rond 17.00 uur in The Big Building in Groningen. Onderweg worden verschillende locaties bezocht waar zich op dit moment bijzondere initiatieven ontplooien. Na afloop van de fietsexpeditie wordt samen met initatiefnemers en actieve Stadjers gegeten in The Big Building. Aansluitend, om 20.00 uur, start een Tegenlicht MeetUp050, waarin Lucas De Man laat zien dat de wereld misschien niet beter wordt, maar onmiskenbaar verandert. Aanmelding (verplicht): www.stadsambassadegroningen.nl.

Auteur

Marc Jansen