Masterclass gelukspsycholoog Ad Bergsma op Hanzehogeschool

Groningen

Psycholoog en levenskunstenaar Ad Bergsma geeft dinsdag 21 juni een masterclass over geluk op de Hanzehogeschool Groningen.​

Ad Bergsma is psycholoog, wetenschapsjournalist en geluksonderzoeker. Hij heeft ruime ervaring in het vertalen van wetenschappelijk bevindingen in een pakkend, praktisch en voor een groot publiek toegankelijk verhaal. Bergsma onderzoekt onderwerpen als het stimuleren van zelfredzaamheid en geluk vanuit een psychologische invalshoek. Hij is auteur van 17 boeken over psychologische onderwerpen als geluk, onze hersenen, psychodiagnostiek en psychotherapie.

Positieve psychologie

Ook is hij specialist op het gebied van de positieve psychologie - die mensen probeert te stimuleren het meest lonende leven te leiden dat voor hen is weggelegd - en is hij gepromoveerd op een proefschrift over geluk aan de Erasmus Universiteit. De masterclass is onderdeel van de post-hbo-leergang Positieve Psychologie aan de Hanzehogeschool Groningen. De masterclass vindt plaat in het auditorium van de Van DoorenVeste. Aanvang: 20.00 uur. Entree: gratis. Aanmelden: www.hanze.nl/masterclassgeluk.

Auteur

Marc Jansen